BL: Dog’s plons, hell yeah!

      Geen reacties op BL: Dog’s plons, hell yeah!

Het was nog even spannend of de dog’s plons dit jaar wel door zou gaan maar ik had geluk. Ook dit jaar werd het zwembad de dag na de sluiting nog even opengesteld voor alle waterratjes onder de honden. Ook ik ben een echt waterrat soms een beetje té!

Om 13 uur ging het zwembad open en om 13:10 stonden het vrouwtje en ik in de rij voor de kassa. Ik had toen al door wat we gingen doen en liet mijn enthousiasme al horen. Eenmaal betaald kregen we een goodiebag met een aantal kortingsbonnen, snoepjes, een balletje, een pen en poepzakjes. En mochten we doorlopen richting het zwembad.

Eerst namen we nog even een afslag richting de bankjes. Het vrouwtje moest zichzelf nog even zwembad klaar maken en onze spullen wegleggen. Ik liet steeds wat meer van mezelf horen want ik wilde het water in, zwemmen! Ik moest me rustig houden van het vrouwtje maar dat ging niet zo goed haha. Zo’n 3 minuten later gingen we eindelijk naar het zwembad. Ik als een dolle trekkend aan de riem en het vrouwtje er achteraan, hangend aan diezelfde riem met de vraag of ik toch een beetje rustig aan kon doen: uuhm NEE.

Vervolgens rende ik, ondertussen los geklikt van mijn riem, als een dolle het water in. Er lagen een hoop speeltjes in het water, gesponsord door Fokker. Ik koos er eentje uit, zwom naar het vrouwtje, sprong tegen haar aan en keek haar vragend aan deze voor mij weg te gooien. Dat was een heel leuk spelletje. Er waren heel veel andere honden maar ik vermaakte me prima met het speeltje, het zwemmen, spetteren en water happen.

Na een tijdje vond het vrouwtje het een goed idee om even uit het water te gaan. Even uitrusten en plassen. Ik vond dat helemaal geen goed idee. Ik snapte de hint toen ze met mij naar het grasveld liep, ging snel plassen en toen weer snel terug het water in. Ik had het enorm naar mijn zin. Na een tijdje moest ik er weer even uit. Daar heeft iedereen van mee kunnen genieten. Er komt dan een geluid uit mij waarvan ik zelf ook niet wist dat ik dat geluid kon maken.

Ook deze keer was het ‘uitrusten’ van korte duur want ik wilde gewoon erg graag terug het water in. Laatste keer gaf het vrouwtje aan. Ik ben toen nog maar snel gaan plonzen, speeltjes gaan pakken, water gaan happen en gewoon lekker gaan zwemmen. Op een gegeven moment werd het steeds drukker in het zwembad en dat was een mooi moment om weer naar huis te gaan.

Deze keer gingen we vanuit het zwembad niet naar de bankjes maar naar de kleedhokjes. Het vrouwtje had zich weer omgekleed en ik werd droog gemaakt met een handdoek. Wij waren weer klaar voor vertrek. Tevreden sprong ik de auto in op weg naar huis om vervolgens lekker op de bank te ploffen en uit te rusten van mijn zwemavontuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *