BL: Examen voortgezet elementaire gehoorzaamheid

Afgelopen woensdag had ik examen voor mijn cursus voorgezet elementaire gehoorzaamheid VEG. Wat denken jullie: ben ik geslaagd of gezakt? Nou ik hou jullie niet langer in spanning, ik ben natuurlijk geslaagd! Ik vind deze cursus van het begin af aan al erg leuk. Ik zit in een groep met andere lieve honden die deze cursus al gehaald hebben en daarom deden we soms ook al wat extra’s en zelfs dat ging me al goed af.

Tijdens het examen werd ik getest op verschillende onderdelen. Zo moest ik op 5 meter afstand 2 minuten blijven zitten en liggen, het vrouwtje moest mijn tandjes kunnen laten zien, ik moest goed kunnen volgen zonder te trekken aan de riem, moest een 8 lopen netjes naast het vrouwtje, werd naar een vak gestuurd, moest apporteren en voor komen op bevel. Dat deed ik dus allemaal en ik haalde 70 van de 80 punten.

Super trots was ik op mezelf en ook het vrouwtje was super trots. Na het examen kregen we de puntenlijst en het diploma en kon ik met opgeheven snuit naar huis. Thuis kreeg ik een lekkere knuifel van het vrouwtje want die had ik meer dan verdient. Vervolgens ben ik lekker naast haar op de bank in slaap gevallen.

Ik ben nu geslaagd voor de EG en de VEG en nu gaan we verder met een combi van behendigheid en gehoorzaamheid. We trainen dan niet meer voor een examen maar gewoon omdat we het zo leuk vinden. Ik ga dan leren om door een hoepel te springen, om pionnen heen te lopen en op een verhoging te gaan zitten.

Dat soort oefeningen en spelletjes vind ik ook erg leuk. Dus zo trots als een pauw met mijn VEG diploma gaan we gelukkig nog verder met trainen. Als ik over een tijdje weer een hoop heb bijgeleerd dan deel ik dat weer met jullie!

Wil je meer lezen over mijn cursussen klik dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *