Hard werken in de tuin

      Geen reacties op Hard werken in de tuin

De afgelopen weken was hard werken in de tuin van mijn tante. Het vrouwtje ging haar zus helpen met het opnieuw aanleggen van de tuin en ik mocht mee. Ik ben een enorm goede opzichter, lig totaal niet in de weg, help waar ik kan, ruim alle takken op en ook gewoon de gezellige aanwezigheid moet niet onderschat worden.

Het werk begon met het uitgraven van bepaalde plekken van de tuin en laat ik nou een top graver zijn. Wat voor mij wel een beetje lastig in te schatten was, was waar er precies gegraven moest worden. Je kan niet alles hebben natuurlijk. Alle zwarte grond en het wit zand werd van elkaar gescheiden en op hopen gelegd. De zwarte grond was een beetje lastig graven omdat dat net klei was maar het wit zand vond ik echt geweldig. Kijk me gaan:

Vervolgens werden de tegels gelegd. Onder die tegels kwam steeds een bed van wit zand te liggen. Elke keer als ik lag te zonnen, een tak aan het opeten was of als ik gewoon door de tuin aan het rennen was en er werd geschept in het wit zand dan vloog ik er op af. Ik weet niet wat dat was maar dan wilde ik zo graag meehelpen. En ik dacht ook echt dat er iets in die berg te vinden was. Verder stond ik niet in de weg of zo hoor.

Als de dames een mooi bedje van zand hadden gelegd zodat de tegels er opgelegd konden worden kwam ik dat vaak nog even van dichtbij bekijken. Dat bedje moest daarom soms nog een paar keer opnieuw glad gestreken worden. Snap ik niet, waarom is het zo erg dat er pootafdrukken in staan? Okay, soms als ik net iets te hard aan kwam rennen, dan was het iets meer dan wat pootafdrukken haha.

Ik had het erg naar mijn zin tijdens het hard werken in de tuin. Er was altijd wel iets leuks te vinden om mee te spelen. In het begin waren er volop takken, er was een hoop zand waar ik dol op was en het vrouwtje zat vaak laag bij de grond waardoor ik makkelijk en onverwacht even snel kon gaan kroelen.

Er werd heel hard gewerkt dus de tuin kwam steeds verder af. Het wit zand was weg, ik kon geen takken meer vinden en ook het harde rennen door de tuin werd minder leuk want alles was ondertussen bestraat. Het laatst klusje was het leggen van het kunstgras en toen dat lag was de tuin helemaal af. Het is heel erg mooi geworden en vanaf nu hoef ik dan ook niet meer hard te werken in de tuin maar kan ik lekker chillen in de tuin als we tijdens een wandeling even aanwaaien voor een bakkie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *