Hoe verliep mijn dierendag?

      2 Reacties op Hoe verliep mijn dierendag?

Afgelopen zondag was het dierendag. Hoewel het bij mij eigenlijk altijd dierendag is werd er toch nog iets extra’s gedaan op die dag. Het begon met lekker lang uitslapen op de bank samen met het vrouwtje. Het vrouwtje slaapt natuurlijk gewoon in haar eigen bed en komt ’s ochtends altijd even bij mij op de bank liggen. Vandaag dus extra lang 🙂

Na lekker uitgeslapen te hebben had het vrouwtje cadeautjes voor mij. Het boekje: ANWB wandelen met je hond, een jas met reflectie strepen zodat ik goed zichtbaar ben nu het sneller donker wordt en een nylabone. Uit het boekje gaan we leuke wandelingen kiezen misschien in combi met een overnachting. De jas was op dierendag nog niet nodig maar wordt snel in gebruik genomen. Het nylabone werd na de foto gelijk in gebruik genomen.

Mijn ondeugende koppie verraad mij al een beetje. Ik ben aan het bedenken hoe ik er zo snel mogelijk vandoor kan gaan met het nylabone.

Een nylabone is een bijna onverwoestbare kluif die bij intensief kauwen langzaam slijt. Er komen alleen maar schraapsels vanaf en dat kan geen kwaad want dat wordt niet door het lichaam opgenomen. De schraapsels verdwijnen via de natuurlijke weg uit het lichaam. Knap bot als ik het niet kapot krijg maar het is me nog niet gelukt. Wel zijn er duidelijke kauwsporen te zien en kwamen er inderdaad schraapsel vanaf maar niet meer dan dat. Ik heb dus het vage vermoeden dat ik het echt niet kapot krijg.

Toen het weer tijd was voor een wandeling zijn we naar oma gelopen want ook zij had een cadeautjes voor mij. Koekjes en een heel leuk gekleurd speeltje! Ook daar was ik erg blij mee! Ook dat moest natuurlijk even op foto worden vastgelegd en zoals gewoonlijk ga ik niet graag op de foto. Ik was dus niet van plan gezellig in de camera te kijken. Hier lijkt het of ik niet blij ben met het speeltje maar voordat de telefoon, voor de foto, zichtbaar werd was ik er nog lekker mee aan het spelen.

Na wat spelen met het speeltje en spelen in de tuin liepen we weer naar huis. Eenmaal thuis stortte ik me weer op mijn nylabone. Anderhalf uur later was het etenstijd en nadat het eten, wat ik zo had weggewerkt, gezakt was werd mijn riem aangedaan voor de avondwandeling. Vanwege de dierendag kozen we een andere route en deze was ook net iets langer dan normaal. Eenmaal thuis kreeg ik nog een lekkere knuifel en daarna sprong ik naast het vrouwtje op de bank waar ik de rest van de avond lekker relaxt heb gelegen.

2 gedachten over “Hoe verliep mijn dierendag?

    1. info@teuntjeinmijnhart.nl Auteur bericht

      Ik ben inderdaad goed verwend. Ik ben dol op het nylabone en heb ook al een wandeling gemaakt met mijn jas aan 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *